Stagiair Luuk stelt zich voor

Stagiair Luuk stelt zich voor

Mijn naam is Luuk Schraven ik ben 18 jaar oud. Ik zit op school in Tilburg in het eerste leerjaar en doe de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling. Ik heb al verschillende projecten en opdrachten voor school gedaan, die over allerlei verschillende uithoeken van de bouwwereld gaan. Vooronderzoeken doen, een wijk ontwerpen, Tiny house ontwerpen, bouwkundig rapport maken, etc. Ik heb deze projecten met plezier gedaan en met goede cijfers afgerond. Ook heb ik vakken gehad waarvoor we alleen een tentamen hadden, namelijk statistiek, rechten, communicatie en Engels.

Bij Ruimtelijke ontwikkeling leer je dus van alles. Je leert niet alleen hoe een huis in elkaar zit, hoe je een wijk moet ontwerpen of hoe je een kostenraming maakt. Bij opleidingen als Bouwkunde, civiele techniek of bouwtechnische bedrijfskunde leer je maar over één van deze punten, maar bij Ruimtelijke ontwikkeling niet. Je leert over alles wat er maar komt kijken bij een bouwproject. Van de initiatieffase tot en met de gebruiksfase, dus over de ontwerpen van individuele woningen, stedenbouwkundige plannen, verkavelingen, het omgevingsplan (en andere rechten), grondexploitaties, kostenramingen, onderhoud, ga zo maar door.

De projecten die ik in periode 1C heb gedaan, vond ik de meest interessante en leuke projecten. Het maken van de verkaveling en bijbehoren GREX was, af en toe een beetje stressen, omdat je je moest houden aan de vereisten van beider vakken, maar was wel erg leuk en leerzaam. Ook het bouwkundig rapport van deze periode vond ik erg leerzaam en interessant. Ik vond het vooral ook erg leuk om te weten hoe (slecht) mijn eigen huis in elkaar zit.

Het grootste deel van de afstudeerders van Ruimtelijke ontwikkeling gaat aan de slag bij projectontwikkelaars en woningcorporaties.

We wensen Luuk heel veel plezier toe met de stage bij Meander Grondverwerving en Advies.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then