Meander Grondverwerving en Advies ontzorgt.

Wanneer u aan Meander denkt, denkt u waarschijnlijk meteen aan grondverwerving en advies, aan grote projecten, aan taxeren, maar Meander doet veel meer dan alleen dat. Ook de particulier weet Meander te vinden. Door de kennis en expertise van Meander in te schakelen, wordt de klant ontzorgt en dat is wat bij Meander hoog in het vaandel staat! Graag willen wij u een kijkje geven in een lopend project van ons. 

Een particuliere opdrachtgever wil drie bouwkavels realiseren achter de ouderlijke woning. Om tot de uiteindelijke realisatie te komen dienen diverse processen te worden doorlopen.Zo lag in een anterieure overeenkomst vast dat de bestaande loods gesloopt moest worden. Onze opdrachtgever had een sloopmelding ingediend maar deze was niet volledig, een asbest inventarisatie onderzoek ontbrak. Vanaf dat moment heeft Meander de regie overgenomen en ervoor gezorgd dat het juiste bedrijf werd ingeschakeld voor een asbest onderzoek. Nadat de rapportage werd ontvangen, is een sloopmelding ingediend. Deze melding is goedgekeurd door de gemeente. Ondertussen heeft Meander diverse offertes opgevraagd voor het verwijderen van de asbest, alsmede het slopen van de loods. Na het vinden van een geschikte partij zijn nadere afspraken gemaakt tussen de sloper en de opdrachtgever en heeft inmiddels de sloop plaatsgevonden. Terwijl Meander met het ene proces bezig is, wordt ook nagedacht over andere processen die moeten plaatsvinden. Zo zal overleg moeten worden gevoerd met de gemeente over de aanleg van de weg en de aan te leggen voorzieningen., alsmede het opstellen van een nieuwe anterieure overeenkomst. Om de processen te waarborgen wordt een planning bijgehouden en vindt regelmatig contact plaats met de opdrachtgever.

Wanneer bekend is wat met de weg dient te gebeuren, wie wat aanlegt, hoe de anterieure overeenkomst wordt ingevuld, kunnen wij verder met het project. De bodemonderzoeken kunnen uitgezet worden, met de opdrachtgever kunnen afspraken worden gemaakt over de verdeling, de bouwkavels kunnen gewaardeerd worden. Zodra de realisatie van de bouwkavels een feit is, kunnen zij op de markt gezet worden en kunnen zij, met het doel voor twee bouwkavels, vervreemd worden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then